Sodelovanje z American University of Beirut, Libanon (AUB)

   

 

 

Septembra 2015 se je Fakulteta za uporabne družbene študije uspešno prijavila na razpis programa KA1 Erasmus+ - Učna mobilnost posameznikov: Projekti mobilnosti v visokošolskem izobraževanju med programskimi in partnerskimi državami (KA107). 

Objavljamo razpis za mobilnost osebja v okviru razpisa Erasmus+ Libanon.

FUDŠ je pred tem vzpostavil partnerstvo z American University of Beirut (AUB), Libanon, s t.i. ENI JUG skupine partnerskih držav.

Na podlagi sporazuma, ki sta ga podpisala FUDŠ in CMEPIUS, Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, se je projekt uradno začel izvajati februarja 2016. Do konca trajanja projekta, tj. 31. maja 2017, bosta FUDŠ in AUB izvedla:

  • 5 mobilnosti z namenom poučevanja in usposabljanja iz Slovenije v Libanon,
  • 3 mobilnosti z namenom poučevanja iz Libanona v Slovenijo,
  • 2 študentski mobilnosti iz Libanona v Slovenijo.
Partnerstvo z American University of Beirut (AUB)

 

America University of Beirut (AUB) je ena izmed najbolj prestižnih univerz v Libanonu, na območju Bližnjega Vzhoda in širše.

AUB, ustanovljena leta 1866, svojo izobraževalno filozofijo, standarde in prakse vodi po ameriškem liberalnem modelu visokošolskega izobraževalnega sistema. Izobraževalno-raziskovalna AUB s približno 800 zaposlenimi in 8000 študenti spodbuja svobodo misli in izražanja, ustvarjalno in kritično razmišljanje, vseživljenjsko učenje, posameznikovo svobodo in družbeno odgovornost.

V univerzo AUB je vključenih šest fakultet: Fakulteta za agrikulturo in prehrambne znanosti, fakulteta za umetnost in znanosti, fakulteta za inženirstvo in arhitekturo, fakulteta za medicino (kamor spada tudi Rafic Hariri šola za babištvo) in Suliman S. Olayan šola za podjetništvo. FUDŠ sodeluje s fakulteto za umetnost in znanosti.

http://www.aub.edu.lb/main/Pages/index.aspx

Projekt mobilnosti se izvaja s finančno podporo programa Erasmus+ KA107.

 

Arhiv novic

 

Avgust 2017

V okviru sodelovanja med FUDŠ in AUB spisane številne zanimive in uspešne zgodbe; prispevek je pripravila asist. Janja Mikulan Kildi, mlada raziskovalka in asistentka na FUDŠ.

  

16. marec 2017

Septembra 2015 se je Fakulteta za uporabne družbene študije uspešno prijavila na razpis programa KA1 Erasmus+ - Učna mobilnost posameznikov: Projekti mobilnosti v visokošolskem izobraževanju med programskimi in partnerskimi državami (KA107), v okviru katerega sodelujemo z American University of Beirut (AUB). V teh mesecih bodo aktualne številne mobilnosti. Kot smo že sporočili sta v Sloveniji dve magistrski študentki AUB, v Libanonu pa sta dva naša akademska kolega. Red. prof. dr. Matej Makarovič je opravil izjemno dvodnevno interaktivno predavanje na temo primerjalne metode mehkih množic (fuzzy-set analysis). V okviru prvega dne je študente seznanil z osnovami te metode, medtem ko je drugi dan bil namenjen aplikaciji metode na konkretnih primerih. V Beirutu pa je tudi naša asistentka in doktorska kandidatka Janja Mikulan Kildi, ki je svoje enomesečno usposabljanje na AUB pričela z uspešno predstavitvijo svojega dosedanjega doktorskega raziskovanja, nadaljevala pa bo z obiskovanjem relevantnih predavanj in empiričnim raziskovanjem na terenu.

Novica je objavljena tudi na povezavi.

10. februar 2017

Objavljamo razpis za mobilnost osebja v okviru razpisa Erasmus+ Libanon.

1. april 2016

Danes se začnejo prve mobilnosti s strani FUDŠ. In sicer se na 14-dnevno mobilnost poučevanja odpravlja prof. dr. Matej Makarovič, Janja Mikulan Kildi pa odhaja na mobilnost z namenom usposablja, ki bo trajala dva meseca. Po dobrem tednu se jima bo pridružila dr. Jana Krivec, ki bo svoje izkušnje še poglobila preko mobilnosti poučevanja. Vsem skupaj želimo srečno pot in uspešno delo.

25. februar 2016

Z veseljem oznanjamo, da je bil razpis za Erasmus+ mobilnosti osebja v visokošolskem izobraževanju z namenom poučevanja in usposabljanja v študijskih letih 2015/2016 in 2016/2017 na FUDŠ uspešen. Vsi prijavljeni izpolnjujejo pogoje in se bodo lahko udeležili mobilnosti v Beirut. Prvi trije odhajajo v akademskem letu 2015/2016, druga dva pa se bosta mobilnosti izvedla v naslednjem akademskem letu.

5. februar 2016

Danes je FUDŠ objavil razpis za Erasmus+ mobilnosti osebja v visokošolskem izobraževanju z namenom poučevanja in usposabljanja v študijskih letih 2015/2016 in 2016/2017. Zahteve za izpolnjevanje pogojev so objavljene v razpisu samem.